40 dagen zonder alcohol met IkPas

Herman

Op woensdag 6 maart start de landelijke actie ‘IkPas’. Dat betekent dat veel mensen 40 dagen geen alcohol drinken. Door tijdelijk je alcoholgebruik op pauze te zetten doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend. Ook zorgt het ervoor dat deelnemers minder alcohol drinken op langere termijn. Je kunt je nog steeds opgeven voor de actie, ook als je een paar dagen later begint. Doe jij ook mee?

Schrijf je nu in voor IkPas op www.ikpas.nl/inschrijven en drink 40 dagen geen alcohol. Samen met vele duizenden andere Nederlanders een maand lang niet drinken is de afgelopen jaren erg succesvol gebleken. Luttenberger Herman Holtmaat doet al jaren mee en kan het iedereen aanraden: “Door mijn deelnames ben ik bewuster met alcohol bezig en kan ik alcohol makkelijker laten staan. Ik voel mij fitter, slaap beter en val tijdens de IkPas periode altijd een paar kilo af.” Herman activeert zijn dorpsgenoten al jaren om ook mee te doen. “Ik vind het leuk om mensen te enthousiasmeren. Dit doe ik met aanmoedigingsmails, het delen van verhalen en tips en door mensen actief te benaderen. We zijn begonnen met een groepje van achttien mensen en zaten vorig jaar al op meer dan 120 mensen.”

IkPas ondersteunt deelnemers voor en tijdens de 40 dagen zonder alcohol met nieuwsbrieven, tips en ervaringsverhalen. De actie duurt tot zondag 14 april. De gemeente Raalte ondersteunt de actie vanuit het programma Raalte Gezond, waarin alcoholgebruik een belangrijk thema is. Samen met partners GGD IJsselland en Tactus Verslavingszorg daagt ze inwoners uit om mee toe doen. Kijk voor meer informatie over de campagne op www.ikpas.nl.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties