Even naar de kapper of winkel met een vrijwilliger

Algemene hulpdienst1

Een klusje in huis, in de tuin, een ritje naar het ziekenhuis, arts, kapper of winkel. Zomaar wat voorbeelden van zorgtaken die de vrijwilligers van de Algemene Hulpdienst graag even overnemen. 

In onze gemeente heeft de Algemene Hulpdienst een kantoor in Raalte en Heeten. Daar worden de hulpvragen behandeld en wordt er een vrijwilliger aan gekoppeld. Annemarie Schrijver coördinator in Heeten: “Mensen schromen vaak nog om te bellen en hulp te vragen, maar geen vraag is teveel. Wij kunnen er bijna altijd aan voldoen.” 


Blij met de service van de Algemene Hulpdienst
Joke Schutte uit Nieuw Heeten gaat twee maal in de week met plaatsgenoot Anny Schrijver naar de fysio in Raalte. “Ik ben thuis, kan het gemakkelijk combineren en doe het graag”, vertelt Joke. Anny is heel blij met deze hulp. “Ik heb de ziekte van Parkinson en de fysio is voor mij heel belangrijk. Ik ben echt heel blij dat Joke mij helpt.” 


Vacature
De Algemene Hulpdienst in Heeten zoekt per 1 april een coördinator. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op. 
Kantoor Raalte (0572) 355 000, raalte@hulpdienstraalte.nl 
Kantoor Heeten (0572) 382 502, heeten@hulpdienstraalte.nl
Omzien naar elkaar wordt bij de Algemene Hulpdienst in praktijk gebracht. Kijk voor meer informatie op www.hulpdienstraalte.nl.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties