Ondersteuning bij werk

Ondersteuning bij het zoeken naar werk

Als u op zoek bent naar werk kunt u hulp krijgen van de gemeente. Maar ook het UWV kan u helpen. Verder zijn er verschillende organisaties die u ook kunnen helpen bij het vinden van een baan.

Hulp van de gemeente
Iedereen die kan werken, moet werken om een eigen inkomen te krijgen. Heeft u niet genoeg inkomen of vermogen om van te leven en lukt het niet om betaald werk te vinden? Dan kunt u hulp krijgen van de gemeente bij het zoeken naar werk.

Hoe kan de gemeente Raalte u helpen?

  • Meehelpen bij het maken van uw sollicitatiebrieven en cv.
  • Advies en tips over het solliciteren.
  • Advies over hoe u zich het beste kunt presenteren bij een sollicitatie.
  • Sollicitatietraining.

De hulp wordt altijd aangepast op uw persoonlijke situatie.

Hoe krijgt u hulp?

Als u hulp wilt bij het zoeken naar werk dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Loket (0572) 34 77 99. Samen met u worden de mogelijkheden bekeken om zo snel mogelijk werk te vinden.

Tips op werk.nl
Werk.nl is een handige site waar u niet alleen vacatures vindt, maar ook tips over het schrijven van brieven en het voeren van sollicitatiegespreken. Op www.werk.nl vindt u alle informatie op een rij.

Andere hulp
Ook andere partijen kunnen u helpen bij uw zoektocht. Kijk eens op www.debroekriem.nl voor sollicitatietrainingen. Ook de bibliotheek Salland heeft regelmatig een Walk&Talk-bijeenkomst voor iedereen die werk zoekt. 

Aan de slag als vrijwilliger
Misschien duurt de zoektocht naar een baan langer dan u had gedacht. Belangrijk is dat u uw tijd zinvol besteedt. Op die manier kunt u een gat in uw cv (de periode dat u geen betaald werk heeft), positief uitleggen aan een werkgever. Als u weet wat u wilt en in waar u wilt werken, maar lukt het nog niet om daar een baan in te krijgen? Dan kunnen wij u helpen om een werkervaringsplaats te krijgen. Of u kunt als vrijwilliger bij een organisatie aan de slag en misschien doet u daar contacten op, die u aan een baan kunnen helpen. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk kunt u terecht bij het vrijwilligerspunt

Stichting Werk Raalte

Wat doet de Stichting Werk Raalte?

Bij de SWR (Stichting Werk Raalte) werken ongeveer 180 medewerkers vanuit de Sociale Werkvoorziening. Zij zijn;

  • werkzaam op een beschutte werkplek
  • werkzaam bij Beheer en Onderhoud (groenvoorziening) in Raalte
  • gedetacheerd bij een van de bedrijven in gemeente Raalte

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u bellen met het Sociaal Loket (0572) 34 77 99

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties