Op zoek naar een activiteit waar je gelukkig van wordt!

Welzijn op recept

Wanneer het leven even niet meezit ontwikkelen veel mensen sombere gevoelens, daalt het zelfvertrouwen en gaat men piekeren. Dit kan het gevolg zijn van het verlies van bijvoorbeeld naasten, werk of gezondheid, relatieproblemen of een zieke partner. Mensen met deze klachten hebben niet altijd medische of psychologische hulp nodig, maar wel een steuntje in de rug. Voor deze mensen is Welzijn op Recept mogelijk een uitkomst. Bij Welzijn op Recept komt er een welzijnscoach langs, die samen met jou op zoek gaat naar een activiteit waar je gelukkig van wordt. Het is maatwerk; we kijken naar je persoonlijke situatie en zoeken een oplossing die bij jouw leven past. 

In vier maanden tijd hebben zich al dertig mensen aangemeld. Enkele ervaringen: “Wij als dochters wilden onze moeder helpen, maar konden haar eenzaamheid niet helemaal wegnemen. Zelf waren we niet op de oplossing van een huisdier gekomen, nu is ze ’s avonds nooit alleen.” “De welzijnscoach hielp mij over de drempel om verder te zoeken, nu heb ik een leuke activiteit en groep mensen gevonden.”

Wil jij weer iets gaan doen? Meld je dan aan! Een welzijnscoach gaat samen met jou op zoek naar een activiteit die bij je past. Zijn de kosten een probleem? Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Meer informatie of aanmelden? Tamara van der Zee van WijZ welzijn helpt je graag. Je kunt contact opnemen via  t.vanderzee@wijz.nu of 0572-367053. Ben je alleen op zoek naar sport- en beweegactiviteiten? Dan kun je terecht bij Brigit Trooster van Sportbedrijf Raalte. Dit kan via brigit.trooster@sportbedrijfraalte.nl of 0572-760606.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties