Pilot gezonde leefstijl ‘Fit en Vitaal’

Running

De Productie Raalte (voorheen Stichting Werk Raalte) en Sportbedrijf Raalte starten samen de pilot Fit en Vitaal. Fit en Vitaal is een onderdeel van het programma WerkFit, een werkleertraject waarbij nu 10 deelnemers (doorgroei naar structureel rond de 20) van De Productie geholpen worden bij re-integratie naar (betaald) werk. Onderdeel van het project is fit worden door beweging en gezonde voeding. Elke woensdag is een groep medewerkers aan de slag met het voeding- en beweegprogramma in Sportcentrum Tijenraan onder leiding van een sportdocent van Sportbedrijf Raalte en diëtistenpraktijk Salus.

Lekker in je vel zitten is een belangrijk aspect om weer mee te kunnen doen in de maatschappij. Sportbedrijf Raalte is dé kennispartner op het gebied van sport, bewegen en leefstijlverbetering en heeft een actieve en verbindende rol in het ontwikkelen van gezamenlijke programma’s met verenigingen en (maatschappelijke) organisaties. De deelnemers krijgen ongeveer 3 maanden groepstrainingen bij Sportcentrum Tijenraan. Van daaruit wordt de vertaalslag gemaakt naar verschillende sporten. Directeur Henry Bronkhorst: “Het uiteindelijke sportieve doel is dat wanneer zij klaar zijn met het traject, deelnemers enthousiast zijn geworden over een sport die bij hen past en zo na het programma in beweging blijven.” Beweegmakelaar Brigit Trooster van Sportbedrijf Raalte begeleidt de mensen hierbij. Diëtistenpraktijk Salus verzorgt diverse workshops over de balans tussen gezonde voeding en bewegen.

Onderdelen programma WerkFit
Naast het beweegprogramma Fit en Vitaal bevat het project WerkFit meerdere thema’s. Zo komen er werkgerelateerde workshops, zoals sollicitatietrainingen. Daarnaast is Taalpunt een samenwerkingspartner, met als doel deelnemers meer taalvaardig te maken.

De Productie Raalte
Vanuit de Participatiewet is het de taak van de gemeente Raalte om mensen met een uitkering te helpen integreren in de maatschappij. Een groot deel van deze taken heeft de gemeente uitbesteed aan De Productie Raalte.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties