Thuisquarantaine

Thuisquarantaine afbeelding

Inwoners die zich laten testen bij de GGD krijgen al enige tijd een folder mee van de Rijksoverheid. Hierin staat informatie over quarantaine, besmetting enzovoorts. Ook verwijst deze folder naar de gemeente, voor het geval (kwetsbare) mensen bij quarantaine praktische problemen zien, en daardoor de quarantaine liever niet aangaan.

De gemeente heeft de opdracht gekregen om voor deze groep actiever aanwezig te zijn en het in quarantaine gaan te stimuleren.  Voor praktische vragen rondom bv de boodschappen, de hond uitlaten, klusjes, maar ook een luisterend oor en emotionele steun: hiervoor kunnen de mensen de gemeente bellen.

Daarom geven we bij de Raalter teststraat naast de folder van de Rijksoverheid ook bijgaande flyer mee aan inwoners van de gemeente Raalte. De flyer is ook gemeentebreed verspreid in de zorg- en welzijnswereld.

In de flyer staan kort en bondig de contactgegevens van de gemeente. Bekijk hier de flyer.

Eventuele vragen bij een (actute) quarantaine worden binnen een halve werkdag opgepakt en uitgezet waar nodig. Ook onder andere Wijz Welzijn heeft hierin een rol, hierover zijn ook afspraken met Wijz gemaakt.

 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties